Salt and Pepper City

Salt and Pepper City

960 1280 Ramon

Gisteren was het gezellig in Moab en daarom zijn we iets later opgestaan, dan dat we normaliter doen, maar nog steeds wat aan de vroege kant voor Robert. Daarom ben ik maar begonnen met rijden, waarbij ik de gebruikelijke ochtendrituelen meteen heb overgeslagen.

Vandaag rijden we naar Salt Lake City, de hoofdstad van Utah en omdat we er maar een dag zullen zijn, kiezen we er voor om rechtstreeks te rijden via de Interstate en de highways. Maar het uitzicht op deze wegen waren weer geweldig. We verlaten vandaag het rood stoffige canyonland en daarom hebben we bij de eerste de beste benzine station, naast de gebruikelijke koppen koffie en water, ook maar eens wat glassex doekjes gehaald om de auto te ontdoen van het rode stof van Monument Valley want het gehele dashboard heeft een rode gloed over zich heen.

En inderdaad naar een uurtje rijden veranderd de omgeving weer dramatisch van rood en groen en zien we in de verte vele besneeuwde bergtoppen. Die uiteindelijk steeds dichterbij komen naarmate we Salt Lake City naderen.

Rond een uur of half twee, na vier uurtjes heerlijk en relaxed rijden, komen we aan in deze stad en checken we meteen in bij ons hotel, het Peery Hotel; wat ook weer een historisch hotel is en er prachtig uitziet en onze kamer is super.

Maar goed, we hebben natuurlijk geen tijd te verliezen, want we willen de stad in een paar uurtjes verkennen. Van een aantal mensen hebben we te horen gekregen, dat ze er nog niet dood willen liggen, maar wij willen onze eigen mening vormen.

Salt Lake City is naast de hoofdstad van Utah ook het epicentrum van de Mormoonse kerk en wij zijn daarom meteen naar Temple Square gelopen, nadat we een broodje bij de Subway hadden gescoord om onze magen van lunch te voorzien. Het plein bestaat uit verschillende gebouwen en bij de ingang van het complex werden we opgewacht door twee lieftallige sisters, die ons hartelijk verwelkomden.

Even een stukje geschiedenis:: De Mormoonse kerk, oftewel de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, wordt opgericht in 1820 door Joseph Smit, die beweerd visioenen te hebben gehad van god. Samen met een 230 aanhangers , de Pioneers, trekken ze in 1830 naar het westen. In Illinois wordt de goede man doodgeschoten (het waren barre tijden), waarna Brigham Young de leiding overneemt en uiteindelijk zijn kamp opzet ergens in Utah, de stad die nu Salt Lake City heet. De pioneers vormen het begin van de Mormoonse kerk en ze bouwen in een tijdspanne van 40 jaar de tempel, het heiligste der heiligste, en een aantal bijgebouwen, zodat de president (de Mormoonse Paus) en zijn 12 apostelen het rijk kunnen besturen.

Terug naar de sisters: Zij vragen ons vriendelijk waar we vandaan komen en toen we zeiden uit Nederland, waren ze meteen bereid om een mede-sister te bellen, die ons wilden rondleiden in het Nederlands. Natuurlijk willen we dat, maar de mede-sister was niet beschikbaar, dus dan maar in het Engels. Voor ons geen probleem.

De sisters vertelden ons over de geschiedenis van de kerk, het geloof en de pioneers. Ze lieten ons verschillende gebouwen zien, waaronder de originele kerk (niet de temple), de tabernaque en het bezoekerscenrum. Allemaal heel vriendelijk, maar, in mijn ogen, wel met een ondertoon om ons in het Mormoonse web te sluiten. Aan het einde van de tour kregen we de mogelijkheid om de Mormoons aanvulling op de bijbel in het Nederlands te bekijken en te lezen plus de vraag of we de Nederlandse kerk contact met ons op kan nemen. Na een afwijzing van onze kant, heb ik gevraagd waar de brothers zijn. En die tref je hier niet aan. Waarom konden de sisters niet vertellen, maar ik heb zo’n vermoeden dat het te maken heeft met de polygamie traditie, die door de Mormoonse kerk wordt gehanteerd, om de congregatie explosief te laten groeien.

En het kerkelijke fokprogramma werkt! Want zodra we buiten zijn zien we hoeveel bruidsparen buiten staan om getrouwd te worden in de tempel. Ik denk dat het er een stuk of 8 zijn geweest.

Na dit bezoek zijn we de stad verder gaan verkennen. Salt Lake City is een eenvoudige stad en alles vindt zich plaats binnen een gebied van 4×4, niet al te grootte, blokken die verbonden zijn met enorm brede straten. Die zijn zo breed omdat er vroeger een wet heeft bestaan die voorschreef dat een paard met wagen op een straat een draai konden maken.

Na een korte wandeling komen we aan bij het stadion van de Utah Jazz. De lokale basketbal vereniging en vanavond spelen ze tegen de legendarische LA Lakers. Wow, dat zou een leuke avondbesteding kunnen zijn en daarom lopen we meteen naar de box office, maar de goedkoopste kaartjes kosten 175 Dollar per stuk. Nu kunnen we natuurlijk meteen de Credit Card trekken, maar dat zou te gemakkelijk zijn en dat hebben we dus dan ook niet gedaan.
Na een paar uurtjes wandelen hebben we het wel gezien en duiken we een sportsbar in om naar een stuk van de wedstrijd te bekijken, een biertje te drinken en prima te eten. Van al deze indrukken en de reis zijn we best moe en besluiten om even te rusten in het hotel en, terwijl wij slapen, verliezen de Utah Jazz van de Lakers met maar 1 punt verschil.

Na de pauze zijn we uiteraard nog even wezen stappen en dat was verrassend gezellig dankzij de lokalen en internationalen. Uiteindelijk lagen we niet al te laat in bed en kunnen we terugkijken op een prima dag. We vinden Salt Lake zeker wel een leuke stad.

P.S. Als jullie je afvragen waarom ik heb gekozen voor de titel zoals die is; nou er vonden vandaag zoveel huwelijken plaats in de tempel, maar later ook de feesten in en om de stad (in ons hotel alleen al 3 !?!) vond ik de verwijzing naar het zout en peperstelletje wel aardig, zeker omdat we in Salt Lake City zijn, maar hier aan de andere kant van de grote plas heb ik te horen gekregen dat het nogal vergezocht is.

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
Laat een bericht achter

Ramon

1970 | Living life only once | Boyfriend of Robert | Friends | Deventer | Proud 2B Dutch |  nerd | ❤️ travel

Alle verhalen van:Ramon
Volg ons ook via...

      Deze site is met veel liefde, enthousiasme en lol gemaakt door ons vanaf juni 2006. Al het materiaal is door ons, of anders aangegeven, geschreven, geschoten en gefilmd. Wij hopen dat je dat respecteert en indien je het toch gebruikt naar onze website wil verwijzen.

      Robert Zwijnenberg & Ramon van Biljouw

      Credits

      Website
      Euthemians / Ontwerp thema Anemos / het support team van Euthemians

      Muziek

    • Boston Legal Theme / door Danny Lux / route 2006

    • Route 66 / van Michael Dougherty / door John Mayer / route 2007

    • Firefly Theme / van Greg Edmonson / door Sonny Rhodes / route 2008

    • Dallas Theme / van Jerold Immel / route 2009

    • Entourage Theme (Superhero) / door Jane's Addiction / route 2010

    • CSI Miami Theme (Won't get fooled again) / van Pete Townshend / route 2010

    • Road to Nowhere / door Jetty Road / route 2011

    • Angry Bird Theme / Rovio / Badlands video.

    • North and South divide / van Pastiche / route 2012

    • Wild Wild West / van Will Smith / route 2013

    • Californication Theme / van Tree Adams & Tyler Bates / route 2014

    • NCIS New Orleans Theme / van John Lee Hooker / door Big Head Todd / route 2015

    • California Dreamin' / van John & Michelle Phillips / door Sia & Armin / route 2016

    • Streets of San Francisco Theme / van Patrick Williams / Entering SF on the 101 video.

    • Daybreak / van Overwerk / route 2017

    • Crystallize / van Lindsey Stirling / A New York State of Mind video

    • A Moment Apart / van Odesza / route 2018

    • Heaven / van Avicii / route 2019

    • Heaven / van Avicii / the lower 48

    • A Moment Apart / van Odesza / wildlife bingo

    • Disclaimer

      Het is niet onze bedoeling om enig auteursrechtelijk beschermd materiaal te gebruiken voor publicatie, zonder deze te noemen in bovenstaande credit lijst. Het kan voorkomen dat, ondanks de zorgvuldigheid en oprechte bedoelingen, een copyrighthouder toch meent dat zijn/haar belangen worden geschaad. In dat geval verzoeken we je om via een bericht contact met ons op te nemen. Indien het bezwaar redelijk en/of begrijpelijk is zal het betreffende materiaal worden verwijderd.

        Wie zijn wij

        Wij zijn Robert Zwijnenberg en Ramon van Biljouw die onze vakantieavonturen bij houden op dit website-adres:

        https://www.sowediscover.nl.

        Welke gegevens verzamelen we en waarom

        Reacties
        We verzamelen informatie over bezoekers die reageren op onze website en we gebruiken daarvoor de  Akismet anti-spam service. De informatie die we verzamelen hangt af van hoe de gebruiker Akismet heeft ingesteld voor de site, maar normaliter zit hier het IP adres van de reageerder, user agent, referrer en website URL (met ook andere informatie zoals naam, gebruikersnaam, e-mail adres en deze reactie zelf) bij.

        Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service als je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

        Media
        Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

        Contactformulieren
        Als je contact opneemt met ons opneemt dan worden jouw naam en e-mail adres opgeslagen en verstuurd naar ons e-mail adres.

        Cookies
        Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

        Ingesloten inhoud van andere websites
        Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagd zich exact hetzelfde als alsof de bezoeker deze andere heeft website bezocht.

        Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

        Google Analytics, Fonts, Maps en Video's
        Wanneer je onze website bezoekt dan wordt dit niet gevolgd door Google Analytics of een ander soortgelijke service. Jouw voorkeuren voor het gebruik van Google Fonts, Maps en Video's kan je in de settings aan- of uitzetten. Ze staan standaard op aan.

        Jouw informatie/data

        Met wie we jouw data delen
        Daar zijn we simpel en duidelijk in: Wij delen jouw data/informatie niet.

        Hoe lang we jouw data bewaren
        Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

        Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

        Welke rechten heb je over je data
        Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

        Waar we jouw data naartoe sturen
        Als je een reactie plaatst op deze website dan sturen we deze eerst naar een automatische spandetectie service.

        Onze contactinformatie

        Indien je contact met ons wilt opnemen over welk onderwerp dan ook open dan het contact formulier

        Hoe we jouw informatie/data beveiligen

        Wij zullen te allen tijden onze site, de software en hardware altijd up-to-date en houden, zodat jouw informatie/data veilig is. Helaas leven we in een wereld dat onze welwillendheid soms te laat kan zijn. Daarnaast wordt alle informatie/data via een valide SSL beveiligingcertificaat naar onze site verstuurd.

          Privacy Settings

          Als je onze website bezoekt, dan kunnen wij informatie van je opslaan, meestal in de vorm van cookies van andere partijen. Op deze pagina kan je aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Maar als je er voor kiest om de opties niet te selecteren, dan kies je ervoor om deze reiswebsite te ervaren zonder kaarten en filmpjes en wordt het geheel visueel onaantrekkelijk gemaakt door het font: Times New Roman (juk). Maar de keuze is aan jou natuurlijk. Lees voor dat je een keuze maakt wel eerst de kleine lettertjes door. Deze kan je lezen door privacy te klikken onderaan op elke pagina van deze website.

          Activeer/deactiveer Google lettertypes
          Activeer/deactiveer Google maps
          Activeer/deactiveer het insluiten van videos

          Onze website gebruikt cookies, voornamelijk afkomstig van services van andere partijen. Selecteer uw privacy voorkeuren en/of geef ons uw akkoord.